Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Sedih... Dua orang bayi adalah antara penumpang lion air JT 610...

2018-11-08      Rashidah Jaludin      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Baru-baru ini kita telah digemparkan dengan kehilangan pesawat lion air jt610 yang membawa seramai 189 penumpang dan anak kapal selepas 13 minit bertolak.. Pesawat tersebut telah disahkan terhempas di Laut Jawa beberapa minit selepas meminta kebenaran berpatah balik ke Jakarta... Agensi mencari dan menyelamat turut menyatakan kemungkinan semua penumpang terbunuh berikutan mereka menemui cebisan-cebisan mayat ketika operasi mencari dan menyelamat dijalankan..

Ketua Komite Nasional Keselamatan Transportasi Indonesia (KNKT),Soerjanto Tjahjono berkata pesawat tidak berkecai di udara sebaliknya berkecai ketika pesawat menyentuh permukaan laut akibat kelajuan tinggi dan hentaman yang kuat.. Pasukan mencari dan menyelamat turut menemui enjin dan roda pesawat,barangan peribadi penumpang serta serpihan-serpihan pesawat..

Operasi pencarian diteruskan tanpa henti serta dibantu oleh penggunaan sonar... Bahkan,puluhan penyelam turut membantu dalam operasi pencarian... Badan Mencari dan Menyelamat Nasional (BASARNAS) percaya kebanyakan penumpang tidak ditemui kerana terikat pada kerusi pesawat..

Lebih memilukan apabila mayat bayi turut ditemui... Dikhabarkan terdapat 2 orang bayi adalah penumpang nahas pesawat lion air jt610 .. Kedua-duanya masing-masing duduk di bangku 22D dan 22E... Mayat tersebut telah dibawa bersama 24 beg berisi jenazah penumpang yang lain keluar dari lokasi kejadian... Penemuan tersebut juga telah mendapat pelbagai reaksi dari netizen.. Mari lihat video untuk mengetahui lebih lanjut...

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah