Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Sedih... Dua orang bayi adalah antara penumpang lion air JT 610...

2018-11-08      Rashidah Jaludin      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Baru-baru ini kita telah digemparkan dengan kehilangan pesawat lion air jt610 yang membawa seramai 189 penumpang dan anak kapal selepas 13 minit bertolak.. Pesawat tersebut telah disahkan terhempas di Laut Jawa beberapa minit selepas meminta kebenaran berpatah balik ke Jakarta... Agensi mencari dan menyelamat turut menyatakan kemungkinan semua penumpang terbunuh berikutan mereka menemui cebisan-cebisan mayat ketika operasi mencari dan menyelamat dijalankan..

Ketua Komite Nasional Keselamatan Transportasi Indonesia (KNKT),Soerjanto Tjahjono berkata pesawat tidak berkecai di udara sebaliknya berkecai ketika pesawat menyentuh permukaan laut akibat kelajuan tinggi dan hentaman yang kuat.. Pasukan mencari dan menyelamat turut menemui enjin dan roda pesawat,barangan peribadi penumpang serta serpihan-serpihan pesawat..

Operasi pencarian diteruskan tanpa henti serta dibantu oleh penggunaan sonar... Bahkan,puluhan penyelam turut membantu dalam operasi pencarian... Badan Mencari dan Menyelamat Nasional (BASARNAS) percaya kebanyakan penumpang tidak ditemui kerana terikat pada kerusi pesawat..

Lebih memilukan apabila mayat bayi turut ditemui... Dikhabarkan terdapat 2 orang bayi adalah penumpang nahas pesawat lion air jt610 .. Kedua-duanya masing-masing duduk di bangku 22D dan 22E... Mayat tersebut telah dibawa bersama 24 beg berisi jenazah penumpang yang lain keluar dari lokasi kejadian... Penemuan tersebut juga telah mendapat pelbagai reaksi dari netizen.. Mari lihat video untuk mengetahui lebih lanjut...

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Best siot!! Uqasha Senrose Kena Gomol Dengan Sepupu Lelaki #uqasha #k ontroversi
 
 
  Fuhh!! Boleh Pulak Perdana Ni Main Kejar Kejar Dengan Polis
 
 
  Kereta Baru Ini D ikuburkan Selama 50 Tahun Untuk 'Tujuan' INI.. !!
 
 
  Al-Fatihah Zaibo Meninggal Dunia.. 'Sempat Takbir tiga kali sebelum Rebah..'
 
 
  BIADAP!!.. Jijiknya perbuatan perempuan ni..Hati2 Kalau buat facial muk a..takut jadi macam ni..peremp uan ni tak senonoh betul..
 
 
  Dirakam oleh Kamera Drone, Ratusan Duyung di Laut Membuat Orang Aneh.
 
 
  Pengasuh mengamuk bila bayi pecahkan gelas.. Kucing per tahankan bayi dari pengasuh!
 
 
  Tragis! Detik Tengku Adnan Di Tahan SPRM..!
 
 
  Penyelam ini terkejut! Melihat terdapat banyak pat ung-patung di laut, tiba-tiba ternyata ... WOOW
 
 
  Nak tunjuk HEBAT sangat memotong dekat corner, tu habuan dia