Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Bunyi pokok-pokok yang menangis pada waktu malam adalah rakyat yang mengejutkan! Apabila diperiksa, nampaknya ... mengejut kan!

2018-11-13      Dunia Video      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Beberapa waktu yang lalu Netizens kembali dalam keadaan sengit dengan fenomena aneh. Ramai orang berkumpul di tempat ini untuk menyaksikan fenomena yang jarang berlaku.

Fenomena pokok yang menangis terjadi di beberapa tempat ini termasuk 1. Angsana bunga pohon di blitar, Jawa Timur. tepatnya di Desa Ngoran, Kecamatan Nglegok, Kabupaten Blitar, sejak semalam Hampir setiap malam, lokasi pohon itu penuh sesak dengan orang yang ingin melihat tangan pertama.

Ternyata pokok itu meneteskan air pada waktu malam, jika pokok itu normal pada siang hari, adakah benar bahawa pohon itu adalah kawan yang menangis, para ahli mengatakan bahawa pokok itu mempunyai gangguan genetik. Air yang berlebihan di dalam badannya tidak boleh dimasak dengan sempurna. Itulah yang membuat air menetes pada waktu malam kerana jika pada siang hari air akan menguap.

2. pokok kapok di Rembang, Jawa Tengah. tepatnya di kampung Jolotundo, Kecamatan Lasem, rembang. terdapat satu lagi fenomena yang unik, pokok yang tiba-tiba meletupkan air yang selalu meleleh dari batang pohon. Pada masa itu, ada seorang anak yang sedang berjalan melalui pokok itu. Apabila dia melintasi pokok itu, dia berasa seperti seseorang yang menolaknya dari pokok itu. Penduduk berjuang untuk mandi air yang mencukupi dari batang pokok itu. Terdapat juga orang-orang yang ingin tahu rasa itu.

Fenomena unik yang terakhir berlaku di pokok petai yang mengundang keseronokan orang di Kumpeh, tepatnya di Kampung Lopa Alai, RT 5, betul-betul bersebelahan dengan Balai Polis Kumpeh Ulu. daun pokok sempai menyembur air seperti air hujan. Menuang air semakin panas dan matahari berpunca daripada daun. Tidak sedikit penduduk yang sengaja menampung air yang terus mencurahkan.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Detik - Perginya Muhamad Adib 'Al F atihah'..
 
 
  Mengejutka n! Ini Jawapan Tun Dr Mahathir Isu Nurul Izzah Letak Jawatan!
 
 
  Menggempar kan!! Sedang solat tahajjud dituduh mencuri, lelaki dipukul sehingga Meninggal Dunia di masjid..
 
 
  TERGEMPAR! ! Ultras harimau malaya selamat kan isteri Tan cheng hoe dari amukkan penyokong vietnam.
 
 
  Tutup periuk nasi pence ramah... ini jawab Mujahid yang Menge jutkan!!
 
 
  Pemimpin Umno keluar parti antara punca Nurul Izzah letak jawatan
 
 
  Sungguh me ngharukan. . sewaktu pemakaman saudara Adib, anggota bomba yang terkorban dengan penuh tragis..
 
 
  Nurul Najihah meluahkan rasa sayu atas kehil angan Adib
 
 
  Nurul Izzah letak jawatan, negara rugi RM47 bilion
 
 
  Manusia yang mengaku sebagai tuhan..