Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Lelaki ini mencabar untuk memancing di tempat terlarang. Lihat minit 4:27.. Mampus Dah!!

2018-11-28      Armagan      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Sebelum kita melihat apakah yang berlaku ke atas lelaki ini semasa memancing di tempat terlarang, mari kita lihat dahulu sedikit sejarah tentang memancing.

Memancing adalah satu amalan kuno yang bermula pada sekurang-kurangnya permulaan tempoh Paleolitik Atas sekitar 40,000 tahun yang lalu. Analisis isotop dari tulang belakang manusia Tianyuan, manusia moden berusia 40,000 dari Asia Timur, telah menunjukkan bahawa dia sering menggunakan ikan air tawar. Ciri arkeologi seperti shell middens, tulang ikan dibuang, dan lukisan gua menunjukkan bahawa makanan laut penting untuk bertahan hidup dan dimakan dalam kuantiti yang banyak.

Memancing di Afrika jelas sangat awal dalam sejarah manusia. Neanderthal memancing sekitar 200,000 SM untuk mendapatkan sumber makanan untuk keluarga mereka dan untuk berdagang atau menjual. Orang-orang dapat mengembangkan bakul untuk perangkap ikan, dan berputar dan bentuk awal dari merajut untuk membuat jaring ikan [8] dapat menangkap lebih banyak ikan dalam kuantiti yang lebih besar.

Dalam tempoh ini, kebanyakan orang menjalani gaya hidup pemburu-pengumpul dan, dari keperluan, sentiasa bergerak. Walau bagaimanapun, di mana terdapat contoh awal penempatan kekal (walaupun tidak semestinya diduduki secara tetap) seperti yang terdapat di Lepenski Vir, mereka hampir selalu dikaitkan dengan memancing sebagai sumber utama makanan.

Pemburuan anjing laut Inggeris adalah jenis pelayar perahu awal dari abad ke-17, tetapi trawler perikanan moden telah dibangunkan pada abad ke-19, di pelabuhan penangkapan ikan Inggeris Brixham.

Sekarang mari kita tonton video di bawah untuk mengetahui apakah yang berlaku ke atas lelaki ini semasa memancing di tempat terlarang.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Detik - Perginya Muhamad Adib 'Al F atihah'..
 
 
  Mengejutka n! Ini Jawapan Tun Dr Mahathir Isu Nurul Izzah Letak Jawatan!
 
 
  Menggempar kan!! Sedang solat tahajjud dituduh mencuri, lelaki dipukul sehingga Meninggal Dunia di masjid..
 
 
  TERGEMPAR! ! Ultras harimau malaya selamat kan isteri Tan cheng hoe dari amukkan penyokong vietnam.
 
 
  Tutup periuk nasi pence ramah... ini jawab Mujahid yang Menge jutkan!!
 
 
  Pemimpin Umno keluar parti antara punca Nurul Izzah letak jawatan
 
 
  Nurul Izzah letak jawatan, negara rugi RM47 bilion
 
 
  Sungguh me ngharukan. . sewaktu pemakaman saudara Adib, anggota bomba yang terkorban dengan penuh tragis..
 
 
  Terkini : Hiba Hati Seorang Bapa - Muhammad Adib
 
 
  Manusia yang mengaku sebagai tuhan..