Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

MH370 akhirnya di jumpai di ma dagascar??

2018-12-01      Kunta-kintel      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Kumpulan waris mangsa pesawat hilang MH370, Voice370 kini sudah memiliki lima serpihan dipercayai daripada kapal terbang yang ditemui oleh orang awam di Madagascar.

Kata wakil kumpulan tersebut, Grace Nathan, mereka akan membawa serpihan tersebut kepada kerajaan dengan harapan dapat melaksanakan sesuatu daripada penemuan terbaharu itu.Sudah lebih setahun serpihan itu di Madagascar yang dikumpul oleh orang awam di sana dan kami ingin serahkannya kepada kementerian.

Melalui pakar bebas yang dirujuk, label pada serpihan itu dipercayai merujuk kepada panel lantai kapal terbang tersebut.Beliau berharap menteri dapat memujuk kerajaan untuk melaksanakan lagi inisiatif bagi meneruskan usaha pencarian bagi merungkai misteri yang sekian lama tidak terjawab itu.Pihaknya sudah melakukan pelbagai usaha namun gerakan pihak kerajaan yang bertanggungjawab tetap diharapkan.

Kita tidak akan menutup sebarang kemungkinan jika terdapat bukti-bukti baharu. Kalau ada sesiapa yang mempunyai bukti yang meyakinkan, kita terbuka untuk membuka semula siasatan.Kata menteri yang berkaitan tentang mh370. Voice370 mendedahkan, pihak mereka kini sudah memiliki lima serpihan dipercayai daripada kapal terbang yang ditemui oleh orang awam di Madagascar.

Penyiasat utama, Datuk Kok Soo Chon dilaporkan berkata, pasukan penyiasat keselamatan bagi MH370 tidak dapat menentukan sebab sebenar kehilangan pesawat malang itu setelah mengenal pasti tujuh teori munasabah termasuk teori konspirasi, khabar angin dan gosip dalam media sosial.

Bekas Pegawai Penyiasat Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) Kapten Abdul Rahmat Omar Tun Mohd Haniff berkata waris pesawat malang itu perlu menerima hakikat dan kenyataan bahawa pesawat tersebut telah diterbangkan secara manual.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Detik - Perginya Muhamad Adib 'Al F atihah'..
 
 
  Mengejutka n! Ini Jawapan Tun Dr Mahathir Isu Nurul Izzah Letak Jawatan!
 
 
  Menggempar kan!! Sedang solat tahajjud dituduh mencuri, lelaki dipukul sehingga Meninggal Dunia di masjid..
 
 
  TERGEMPAR! ! Ultras harimau malaya selamat kan isteri Tan cheng hoe dari amukkan penyokong vietnam.
 
 
  Tutup periuk nasi pence ramah... ini jawab Mujahid yang Menge jutkan!!
 
 
  Pemimpin Umno keluar parti antara punca Nurul Izzah letak jawatan
 
 
  Nurul Izzah letak jawatan, negara rugi RM47 bilion
 
 
  Sungguh me ngharukan. . sewaktu pemakaman saudara Adib, anggota bomba yang terkorban dengan penuh tragis..
 
 
  Terkini : Hiba Hati Seorang Bapa - Muhammad Adib
 
 
  Manusia yang mengaku sebagai tuhan..