Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!!

2018-12-13      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!! Netizen: "Pekat nye Kelantan dia wau Uqasha Senrose.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Bahasa kelantan memang tidak sama dengan bahasa malaysia yang biasa kita dengar. Tapi orang kelatan memang sudah biasa, tapi orang bukan kelantan memang perlu masa yang lebih untuk fahamkan. Walau bagaimana pun, ini merupakan bahasa yang digunakan untuk berkomunikasi dengan orang lain. Bahasa adalah sistem yang terdiri daripada pembangunan, pengambilalihan, penyelenggaraan dan penggunaan sistem komunikasi yang kompleks, terutamanya keupayaan manusia untuk berbuat demikian; dan bahasa adalah contoh khusus sistem sedemikian.

Bahasa memberi impak kepada kehidupan harian anggota mana-mana kaum, kepercayaan, dan wilayah di dunia. Bahasa membantu mengekspresikan perasaan, keinginan dan pertanyaan kami kepada dunia di sekeliling kami. Perkataan, gerak isyarat dan nada digunakan dalam kesatuan untuk menggambarkan spektrum emosi yang luas. Cara yang unik dan pelbagai manusia boleh digunakan untuk berkomunikasi melalui bahasa bertulis dan lisan adalah sebahagian besar daripada apa yang membolehkan memanfaatkan keupayaan bawaan kita untuk membentuk ikatan yang tahan lama antara satu sama lain; memisahkan manusia dari seluruh kerajaan haiwan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari sama-sama kita tonton video di bawah. Bila Uqasha Senrose Cakap Kelantan, Pekat Betul..!! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah