Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Orang miskin tak mampu tunggu tahun depan - Dr Mahathir arah Lim Guan Eng buat cam ni..!

2018-12-14      Video Hangat      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Orang miskin tak mampu tunggu tahun depan - Dr Mahathir arah Lim Guan Eng buat cam ni..! Netizen: "Inilah hikmah orang melayu buat perhimpunan bantah icerd.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Menteri Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad telah menggesa rakan-rakan Pakatan Harapannya untuk memastikan nasib golongan berpendapatan rendah sebagai keutamaan, memberi amaran bahawa ramai golongan miskin tidak dapat menunggu lebih lama untuk gabungan itu menjanjikan janji untuk membina ekonomi yang lebih baik. "Orang miskin merasakan panas dengan kos sara hidup yang semakin tinggi dan mereka tidak boleh menunggu Pakatan Harapan menyampaikan janji untuk memperbaiki ekonomi negara tahun depan," kata Dr Mahathir pada majlis makan malam amal PH.

Sebelum ini, Lim Guan Eng telah mengatakan bahawa keadaan ekonomi negara telah semakin pulih. Walau bagaimana pun, terdapat golongan rakyat yang berpendapatan rendah tidak dapat rasa dan menikimati kejayaan ini. Mereka mengadu harga barangan masih tinggi dan ini telah meningkatkan kos hidup mereka. Tun Dr Mahathir telah meyakinkan bahawa pada tahun 2019 akan rasa lebih lega. Beliau juga turut ara Lim Guan Eng untuk merangka rancangan untuk membantu golongan yang miskin. Jom mari kita tonton video di bawah untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap. Orang miskin tak mampu tunggu tahun depan - Dr Mahathir arah Lim Guan Eng buat cam ni..! Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah