Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

TERKINI!! Lihat apa yang terjadi kepada Ellie suriaty dalam reman 4 hari..

2018-12-27      Kunta-kintel      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Pelakon dan juga penari teater Ellie Suriaty yang mana pada satu ketika heboh diperkatakan oleh pihak nitizen mengenai isu sokongan beliau terhadap mantan perdana menteri malaysia yang ke 6 Datuk seri Najib Razak ekoran kes skandal 1MDB sewaktu di bawah pemerintahan beliau.

Terbaru Ellie Suriaty dikhabarkan hadir di sebuah mahkamah untuk melihat proses perbicaraan seorang individu yang dimana beluau enggan mendedahkan nama mangsa tersebut ekoran kes melibatkan dibawah pemerintahan terdahulu.

Katanya " Kerajaan Pakata Harapan yang baru mengambil alih tapuk pemerintahan dari kerajaan Barisan Nasional pada hari ini dilihat seperti tidak adil dalam memberi ruang kepada para pembangkang untuk mempertahan kan diri mereka daripada tuduhan tidak berasas pihak kerajaan pada masa kini.

Tambahnya lagi Pihak Polis tidak telus dalam melaksanakan proses soal siasat yang dijalankan terhadap bekas-bekas kepimpinan kerajaan terdahulu.Beliau mendakwa pihak kerajaan Pakatan Harapan telah mengawal pusat pentadbiran kehakiman secara senyap-senyap agar tidak diketahui oleh pihak umum.

Dalam pada itu seorang pemuda gerakan NGO yang menyokong gerakan Parti Barisan Nasional telah berarak di sekitar persekitaran mahkamah terbabit untuk memberi sokongan kepada mantan perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Najib Razak daripada kes pengubahan wang haram seperti yang didakwa oleh pihak Pakatan Harapan.Najib Razak juga dibebaskan dengan Denda sebanyak 1 juta ringgit beserta seorang penjamin perbicaraan bakal di sambung tahun hadapan.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah