Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

'Kalau saya jahat, saya dah viralkan muka awak' - Insiden nurse, Linda Rafar akhirnya dedah perkara sebenar

2019-01-01      Khamaruddin      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Sebelum kita melihat pendedahan Linda Rafar tentang perkara sebenar insiden nurse ini, mari kita lihat dahulu definisi nurse.

Kejururawatan adalah profesion dalam sektor penjagaan kesihatan yang memberi tumpuan kepada penjagaan individu, keluarga dan komuniti supaya mereka dapat mencapai, mengekalkan, atau memulihkan kesihatan dan kualiti kehidupan yang optimum. Jururawat mungkin dibezakan daripada pembekal penjagaan kesihatan lain dengan pendekatan mereka terhadap penjagaan pesakit, latihan, dan skop amalan. Jururawat beramai-ramai dalam pelbagai kepakaran dengan tahap otak preskripsi yang berbeza. Ramai jururawat memberi penjagaan dalam skop pesanan doktor, dan peranan tradisional ini telah membentuk imej awam jururawat sebagai penyedia penjagaan. Walau bagaimanapun, pengamal jururawat dibenarkan oleh kebanyakan bidang kuasa untuk mengamalkan secara bebas dalam pelbagai tetapan. Dalam tempoh selepas perang, pendidikan jururawat telah menjalani proses kepelbagaian ke arah kelayakan yang canggih dan khusus, dan banyak peraturan tradisional dan peranan pembekal berubah.

Jururawat mengembangkan pelan penjagaan, bekerjasama dengan doktor, terapi, pesakit, keluarga pesakit dan ahli pasukan lain, yang memberi tumpuan kepada merawat penyakit untuk meningkatkan kualiti hidup. Di Amerika Syarikat dan United Kingdom, jururawat amalan canggih, seperti pakar jururawat klinikal dan pengamal jururawat, mendiagnosis masalah kesihatan dan menetapkan ubat-ubatan dan terapi lain, bergantung kepada peraturan negeri masing-masing.

Sekarang mari kita tonton video di bawah untuk mengetahui pendedahan Linda Rafar tentang perkara sebenar insiden nurse ini.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah