Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Sebab mulut binasa badan! Azwanddin kena saman RM20 juta hanya kerana cakap ini...

2019-01-01      Armagan      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Sebelum kita melihat apakah yang dicakap oleh Azwanddin sehingga disaman RM20 juta, mari kita lihat dahulu biodata Azwanddin.

Dato 'Hajji Azwanddin Hamzah adalah ahli perniagaan, dermawan dan aktivis politik yang dikenali sebagai pengkritik mengenai isu rasuah di Malaysia.

Sebagai ahli lembaga Yayasan Generasi Amanah Indonesia, Azwanddin berusaha untuk menjalin kerjasama antara negara-negara ASEAN seperti Malaysia, Indonesia, Singapura, Thailand dan Filipina dalam kegiatan kebajikan melalui kegiatan ekonomi serantau yang diwujudkan. Azwanddin juga berminat dalam seni, terutamanya dalam menegakkan seni persembahan Melayu melalui penglibatannya sebagai naib pengerusi Yayasan Nusantara.

Melalui banyak kapasiti, Azwanddin adalah seorang yang beriman kepada kejujuran dan integriti dalam kerja dan terus menyatakan pendiriannya terhadap isu-isu rasuah di Malaysia.

Pada masa ini, Azwanddin merasakan bahawa usaha beliau untuk memerangi rasuah disalurkan melalui kapasitinya sebagai Pengerusi MyAduan Rasuah JMM (dirasmikan oleh Tan Sri Dzulkifli Ahmad).

Azwanddin adalah pengasas Jaringan Melayu Malaysia (JMM) pada tahun 2008. JMM adalah sebuah organisasi bukan kerajaan yang bertujuan untuk mempromosikan keharmonian kaum dan perpaduan dengan menegakkan hak-hak perlembagaan Melayu serta hak-hak kaum-kaum lain di Malaysia. Khususnya, JMM berusaha untuk melawan sebarang elemen asing yang berpotensi untuk mengganggu keharmonian dan perpaduan kaum di Malaysia. JMM juga bertujuan untuk menegakkan integriti dan kepimpinan profesional dalam menguruskan aset negara.

Sekarang mari kita tonton video di bawah untuk mengetahui apakah yang dicakap oleh Azwanddin sehingga disaman RM20 juta.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah