Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

' Diam-diam sudah lah KFA - Khalid Ali

2019-01-05      Kunta-kintel      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Liga Super Malaysia 2019 yang bakal membuka tirai kira-kira 4 minggu lagi kini terpalit dengan pelbagai kontroversi yang tercetus dari beberapa kelab yang mempunyai nama besar dalam Negara ini.

Terbaru isu Akhyar Rashid pemain Kebangsaan Malaysia bawah 19 thn dan 23 thn di katakan telah bersetuju untuk menyertai kelab Gergasi dari Selatan tanahair iaitu JDT.Namun begitu perpindahan pemain berusia 19 tahun yang berbakat besar itu mula mencuri tumpuan para peminat seluruh penyokong bola sepak Kedah terutamanya apabila dikhabarkan perpindahan Akhyar Rashid melalui pintu belakang serta menyebabkan berlakunya kemarahan pada pengurusan tertinggi Pasukan Helang Merah itu.

Namun begitu pihak JDT dikatakan telah membayar nilai tebus kontrak sebanyak 12juta kepada pasukan Kedah walau bagaimana pun pengurusan Helang Merah tetap tidak berpuas hati cara yang tidak profesional ditunjukkan oleh pasukan JDT itu.

Bekas pemain Kebangsaan Era 80an Khalid Ali berkata " pengurusan Kedah sepatutnya bersyukur kerana mempunyai bantuan dana yang diperolehi daripada penjualan pemain muda terbabit dan perlu mendiamkan diri serta memberi tumpuan kepada pembinaan pasukan Kedah".Katanya

Pelbagai kritikan yang diterima daripada nitizen terhadap pengurusan tertinggi JDT bagaimana pun ianya tetap tenang menghadapinya.Pada masa sama pemilik tunggal pasukan JDT Tengku Ismail Sultan Ibrahim berkata " kita kena bijak mengambil peluang,pemain mahukan yang terbaik untuk diri mereka dan JDT adalah jawapannya".

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah