Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Terlihat Jelas! Asyik mendayung.. Tiba-tiba gadis cantik ini terkejut! Saat muncul makhluk besar ini.. Masyaallah

2019-01-09      Clement Lucas      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Terlihat Jelas! Asyik mendayung.. Tiba-tiba gadis cantik ini terkejut! Saat muncul makhluk besar ini.. Masyaallah. Netizen: "Dugong itu berbahaya ya.." Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Sedikit info mengenai dugong: Dugong adalah mamalia laut bersaiz sederhana. Ia adalah salah satu daripada empat spesies Sirenia yang hidup, yang juga termasuk tiga spesies manatees. Ia adalah satu-satunya wakil hidup Dugongidae keluarga yang pelbagai; saudara terdekatnya yang moden, lembu laut Steller (Hydrodamalis gigas), diburu sehingga kepupusan pada abad ke-18. Daging adalah satu-satunya mamalia marin herbivora. Dugong adalah satu-satunya siren dalam julatnya, yang merangkumi air dari 40 negara dan wilayah di seluruh Pasifik Indo-Barat. Daging ini sebahagian besarnya bergantung kepada masyarakat rumput laut untuk sara hidup dan oleh itu terhad kepada habitat pantai yang menyokong padang rumput laut, dengan kepekatan dugong terbesar yang biasanya berlaku di kawasan yang luas, cetek, dilindungi seperti teluk, saluran bakau, perairan pulau-pulau besar dan perairan antara reef. Perairan utara Australia antara Shark Bay dan Moreton Bay dipercayai sebagai kubu kontemporer dugong.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari sama-sama kita tonton video di bawah. Terlihat Jelas! Asyik mendayung.. Tiba-tiba gadis cantik ini terkejut! Saat muncul makhluk besar ini.. Masyaallah .. Saksikan

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Saat memal ukan..! Tak sangka akan berlaku kejadian seperti ini
 
 
  'Tak sangka rambut hajah karat jugak !' — Terupload foto freehair, NEELOFA jadi bahan Makcik Puaka
 
 
  Kejutan Kayveas: 'Saya penyokong Dr M dan Anwar' ! Lihat apa yang dia cakap..
 
 
  Harap Dr. M tidak berdendam - Najib
 
 
  Terkini : Tengku Abdullah Tiada Komen! Tunku Azizah Menangis
 
 
  Kena Karma! Doktor muda ini dipecat setelah menyerang pemandu Uber yang malang ini
 
 
  Terkini: Kenyataan Berani Mak Cik! 'Mahathir Pun Tak Betul!'
 
 
  Dia menembak sendiri dengan senapang di dalam air.. Saat peluru pancut keluar, semua orang lihat sampai tidak berani ber nafas..!
 
 
  Wanita ini pura-pura tidur saat mertua masuk biliknya, lalu hal yang tak disangka ini terjad i..!
 
 
  Masyaallah !!..Antara Tsunami Terburuk Dalam Sejarah