Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Banyak orang tak tahu! Ru pa-rupanya kilang buat sabun guna cara ini!

Armagan      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Untuk membuat sabun buatan tangan, Natrium Hidroksida dan lemak haiwan / sayur-sayuran bercampur-campur untuk membentuk sabun-sabun dan kemudian menambah beberapa minyak / wangian penting campuran ini akhirnya boleh dicurahkan ke dalam zat warna dan potong.

Haiwan atau lemak tumbuhan bertindak balas dengan natrium hidroksida, bahan kaustik untuk menghasilkan sabun. Mereka menambah air untuk mencampurinya dan menggalakkan tindak balas kimia. Seterusnya mereka menyembur sabun cecair panas ke dalam peranan logam besar dan kepala scrapes bilah besar peranan membuat reben sabun. Reben ini mengikuti semua jalan ke tingkat seterusnya, dua penggelek keluli besar dicampur dan memampatkan sabun.

Ia menolak sabun kepada extruder yang dipanggil plat Noodle, yang membentuknya menjadi mi sabun. Semasa mi jauh dari extruder, yang kemudiannya dibuang menjadi pengadun. Pada ketika ini mereka menambah warna dalam serbuk dalam bentuk cecair.

Bilah keluli merosot sehingga kot warna mi sabun. Mereka menambah beberapa minyak wangi dan bilah melemparkannya bersama-sama. Apabila batch siap, pintu perangkap terbuka, menjejaskan sabun, maka ia dipaksa ke plat jarum lain. Seterusnya mereka menolak sabun ke pinggan Pembentuk yang membuat bar panjang. Saliran dipasang pada kepingan trek ke dalam kepingan yang lebih pendek yang disebut slug.

Slug sabun sedang dalam perjalanan ke peringkat seterusnya ke dalam pewarna Tekan. Lengan mekanikal menolak slug melalui plat bujur, memotongnya dan kemudian memuatkannya ke dalam pewarna. Pewarna ini berputar untuk menerima slug. Tekanan mekanikal bergerak ke dalam bentuk dan mencetaknya. Untuk mengetahui info yang lebih lanjut, sila tonton video di bawah.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:
loading...


Trending

  Dewan Rakyat Kecoh Bila Zahid Hamidi Tuduh Tun Dr Mahathir Munafik
 
 
  Wanita ni sengaja pura-pura tidur untuk lihat kelakuan mak mertua nya. Perha tikan apa mak mertua dia buat.T erkejut besar dia
 
 
  Isu HSR, TMJ Tiba-tiba Bersuara! Ini Pandangan Beliau
 
 
  Pendedahan ! Ini Beza Gaji Menteri Kerajaan Mahathir dan Najib
 
 
  Hartawan Hong Kong Dedah Siapa Dr Mahathir Yang Sebenar
 
 
  Ramasamy LTTE? Ini Pendedahan Mengejutk an PDRM!
 
 
  Tersentak KJ Lepas Dengar Jawapan Tun Mahathir Di Parlimen
 
 
  Kerajaan PH Adalah Kerajaan Penipu - Noh Omar
 
 
  Kejam!! Pengasuh goncang badan dan ketuk kepala bayi itu kerana asyik menangis
 
 
  Gadis nie kerja lebih masa kat pejabat tengah malam, tiba-tiba CCTV rakam kejadian Ini.. Tengok belakang cepat.. di belakang AWAK!!
 
 


Lain-lain

loading...