Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Mengejutkan! Menteri Besar Pahang Buka Mulut Isu Farid Kamil

2018-01-21      Khamaruddin      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Menteri Besar Pahang menggesa Farid Kamil supaya memulangkan gelaran Datuk secepat mungkin kerana Farid Kamil belum memulangkan gelaran Datuk setakat ini. Dalam isu ini, kebanyakan netizen berpandangan bahawa gesaan menteri besar Pahang ini lebih pada politik. Hal ini kerana seluruh rakyat Malaysia tahu betapa ramai orang yang mendapat gelaran Datuk ini telah melakukan perbuatan yang lebih teruk tetapi masih digelar Datuk. Oleh itu, kebanyakan netizen tidak faham dengan gesaan menteri besar Pahang ini.

Walau bagaimanapun, netizen juga menasihatkan Farid Kamil supaya tidak memandang berat dengan gelaran Datuk ini. Sebenarnya tidak ada gelaran Datuk pun tidak apa. Yang penting Allah sentiasa berada di sisi kita. Gelaran datuk itu pun tidak penting. Peminat Farid Kamil sentiasa berdoa agar Farid Kamil dan keluarganya dalam perlindungan Allah dan semoga mereka sekeluarga dimurahkan rezeki.

Farid Kamil telah dibebaskan oleh mahkamah dan setakat ini dia tidak dijatuhkan apa-apa hukuman lagi. Oleh itu, menteri besar Pahang tidak seharusnya membuat keputusan seperti ini.

Untuk Farid Kamil pula, kebanyakan netizen berpandangan bahawa Farid Kamil seharusnya memulangkan sahaja gelaran Datuk itu. Hal ini kerana hanya dengan memulangkan gelaran Datuk ini, barulah dia tidak lagi dikelilingi oleh masalah ini sedangkan gelaran tidak membawa mati pun. Apa yang lebih penting ialah Allah.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat