Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Kubur ulama Indonesia di Makkah digali semula, pemerintah Saudi terkejut melihat penampakan ini...

2018-01-22      TrendingMalaya      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Tajuk Video Perkongsian Kali Ini: Kubur ulama Indonesia di Makkah digali semula, pemerintah Saudi terkejut melihat penampakan ini...

Video ini dibawakan oleh channel TrendingMalaya bersumber dari laman Youtube. Ini merupakan channel perkongsian info terkini viral Malaysia, berita tergempar, isu semasa trending dan tips tips menarik.

Pesanan kepada kaki 'copy paste'(Kecoh Media). Kalau nak copy sila kreditkan kepada link asal. MOHON PERHATIAN! Ingat kami tak tahu???

Jika anda tidak mahu membacanya anda boleh terus scroll sampai ke bawah untuk menonton video ini.

Sedikit info mengenai peribadi ulama Indonesia berkenaan yang kuburnya digali semula di Mekah.

Shaykh Muhammad Nawawi al-Jawi al-Bantani is an internationally renowned Indonesian cleric who once became the Imam of the Haram Mosque. He was nicknamed al-Bantani because he was from Banten, Indonesia. Abu Abdul Mu'ti Muhammad Nawawi bin Umar bin Arabi was the name of the great scholar who was born in Tanara, Serang, 1230 H / 1813 M.

Sheikh Nawawi is known as one of the descendants of Syarif Hidayatullah, better known as Sunan Gunung Jati from Cirebon. He is the great believer of KH Ma'ruf Amin, Chairman of Rais Aam Nahdlatul Ulama (NU) who is also the Chairman of the Indonesian Ulema Council (MUI).

Lagi perkongsian berita menarik sila ke sini:
https://kopipress.blogspot.my/

Terima kasih atas sokongan anda. Jom support kami dengan cara LIKE dan FOLLOW fanpage di bawah! Thanks again.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat