Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Informasi

Kubur ulama Indonesia di Makkah digali semula, pemerintah Saudi terkejut melihat penampakan ini...

2018-01-22      TrendingMalaya      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Tajuk Video Perkongsian Kali Ini: Kubur ulama Indonesia di Makkah digali semula, pemerintah Saudi terkejut melihat penampakan ini...

Video ini dibawakan oleh channel TrendingMalaya bersumber dari laman Youtube. Ini merupakan channel perkongsian info terkini viral Malaysia, berita tergempar, isu semasa trending dan tips tips menarik.

Pesanan kepada kaki 'copy paste'(Kecoh Media). Kalau nak copy sila kreditkan kepada link asal. MOHON PERHATIAN! Ingat kami tak tahu???

Jika anda tidak mahu membacanya anda boleh terus scroll sampai ke bawah untuk menonton video ini.

Sedikit info mengenai peribadi ulama Indonesia berkenaan yang kuburnya digali semula di Mekah.

Shaykh Muhammad Nawawi al-Jawi al-Bantani is an internationally renowned Indonesian cleric who once became the Imam of the Haram Mosque. He was nicknamed al-Bantani because he was from Banten, Indonesia. Abu Abdul Mu'ti Muhammad Nawawi bin Umar bin Arabi was the name of the great scholar who was born in Tanara, Serang, 1230 H / 1813 M.

Sheikh Nawawi is known as one of the descendants of Syarif Hidayatullah, better known as Sunan Gunung Jati from Cirebon. He is the great believer of KH Ma'ruf Amin, Chairman of Rais Aam Nahdlatul Ulama (NU) who is also the Chairman of the Indonesian Ulema Council (MUI).

Lagi perkongsian berita menarik sila ke sini:
https://kopipress.blogspot.my/

Terima kasih atas sokongan anda. Jom support kami dengan cara LIKE dan FOLLOW fanpage di bawah! Thanks again.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:

Video yang mungkin anda suka

Trending

  Dulu Sufian Suhaimi 'T inggalkan Bekas Kekasih Demi Elfira' Kini ..??
 
 
  naik helik opter pun putus juga k..berita putus tunang Elfira jadi bahan lawak
 
 
  bukan saya sorang yang kena, nelydia pun kena j ugak-farid kamil
 
 
  Tampak seperti gubuk reot, tak disangka isi didala mnya menge jutkan..
 
 
  Akhirnya Suffian Suhaimi tampil jawab statement ibu Elfira Loy tentang isu Putus Tunang
 
 
  Tak malu ya? Kelakuan gadis ni kat dalam subway buat orang geleng kepala...
 
 
  Harap Anak saya Ditemukan Lelaki Jujur, ' Ibu Buka mulut putus Tunang dengan Sufian Suhaimi.
 
 
  Astaqfirul lah.. Kat masjid dia pun boleh buat... Nasib baik pegawai cepat bertindak
 
 
  Viral misteri - Seorang lelaki menggakui telah menj elejahi sehingga ke tahun 2118
 
 
  lori terpa njang di dunia!!