Dunia Harian 

Isu semasa, informasi, hiburan, dll

>> Gaya Hidup

Mengkaji Patung Buddh a..para Ilmuwan Semuanya Terkejut! Rupa rupanya ada Ini dalam patung Buddha!

2018-02-04      videoviral      Report

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Mengkaji Patung Buddha..para Ilmuwan Semuanya Terkejut! Rupa rupanya ada Ini dalam patung Buddha!

Untuk terus menonton video ini silakan langsung saja scroll ke video nya di bawah..

Sejak kebelakangan ini me many ramai para ilmuwan dan pengkaji yang gemar mengkaji sejarah dan budaya negara China kerana di percayai negara itu memang kaya dengan search dan nilai seni budaya nya.

Tak kira lah samada ilmuwan dari china sendiri dan ilmuwan dari negara lain memang sering meridian apa yang terdapat di negara china sebagai bahan kajian mereka.

Baru baru ini ada sekumpulan Ilmuwan yang menjadikan patung patung Buddha sebagai bahan untuk kajian untuk meneliti nilai seni dan maknanya.

Namun ketika meneliti salah satu patung Buddha mereka semua kaget dan cukup terkejut melihat ada tengkorak dan rangka manusia di dalam nya.

Setelah diselidiki ternyata rangka itu milik seorang biksu dan biksu itu seorang yang terkenal pada zaman dinasti song..

Selain itu ada juga benda lain yang ditemui bersama rangka itu.
Dimana ada tulisan kuno zaman dinasti song..namun para ilmuwan masih lagi mengkaji erti dan makna serta apa yang mahu disampaikan oleh tulisan itu.

Jom kita saksikan video ini dan share dengan kawan kawan sebagai pengetahuan yang mungkin berguna.

Terimakasuh sudi menonton.

Sila tonton video:


Like facebook fan page untuk dapatkan info terkini:


Trending

  Laporan Me ngejutkan dedah perincian bagaimana Jho Low lari dengan isteri, anak.. Rup a-rupanya ada 'Kuasa Besar' sedang mel indungi Jho Low
 
 
  Jawatan PM. Akhirnya Anwar Sendiri Bersuara! Terdiam Terus 'Batu Api'...
 
 
  Azreen Manan Meninggal Dunia
 
 
  Terkejut bila tahu biodata calon Pas PRK Seri Setia!
 
 
  Lihat Cara Billionair Jack Ma Melayan Dr Mahathir di China
 
 
  Tengah malam memandu kat terowong karak.. Tengok apa yang dirak amkan! Lihat saat 46, Sudah lihat 2 kali masih rasa sangat NGERi!
 
 
  Seram..Wan ita ini tiba-tiba 'Hilang' ketika siaran langsung t elevisyen. . Bunian ? Jelmaan atau Hantu ?
 
 
  Tak tahu malu pun... Awek ganggu penumpang lelaki yang duduk sebelah cam ni..
 
 
  Gempar!! KJ Didesak Tinggalkan UMNO Segera
 
 
  Bongkar Habis! Tony Pua dedah rahsia PAC halang Najib dan Jho Low Disiasat